Βρίσκεστε εδώ: / / Διατήρηση γονιμότητας

Διατήρηση Γονιμότητας

Ο αριθμός των νέων ανθρώπων, που καλούνται να αντιμετωπίσουν τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου αυξάνεται συνεχώς. Οι σύγχρονες δυνατότητες θεραπείας του καρκίνου κάνουν δυνατή την απόλυτη θεραπεία. Ωστόσο, οι νέοι που έχουν θεραπευτεί αντιμετωπίζουν το ερώτημα: «Πώς είναι η ζωή μετά τον καρκίνο;»

Η δυνατότητα απόκτησης παιδιών μετά τη θεραπεία του καρκίνου είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ευαίσθητο θέμα για αρκετούς νέους ανθρώπους με καρκίνο. Η επιθυμία τεκνοποίησης ενδυναμώνεται μέσα από την εμπειρία της ασθένειας. Όλες οι υπάρχουσες μελέτες δείχνουν ότι η εγκυμοσύνη μετά το τέλος της θεραπείας είναι απόλυτα ασφαλής και για τη μητέρα και για το παιδί. Έχει λοιπόν ιδιαίτερη σημασία να αφιερώνεται χρόνος και περιθώριο για συζήτηση σχετικά με το ευαίσθητο αυτό θέμα πριν την έναρξη της θεραπείας, γιατί μετά τη θεραπεία οι επιλογές περιορίζονται σημαντικά.

Η απόφαση για τη λήψη του κατάλληλου μέτρου διατήρησης γονιμότητας μετά την αντιμετώπιση του καρκίνου θα πρέπει να ληφθεί με υπεύθυνο επιστημονικό τρόπο ανάλογα με τη βαρύτητα της νόσου, το χρόνο έναρξης της θεραπείας και πάντα σε συνεννόηση με το θεράποντα γιατρό. Oι γυναίκες με καρκίνο είναι λιγότερο πιθανό να λάβουν πληροφορίες σχετικά με την προστασία και τη διατήρηση της γονιμότητάς τους σε σχέση με τους άνδρες. Αν λοιπόν είστε γυναίκα και ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε παιδιά στο μέλλον, ίσως χρειαστεί να γίνετε εσείς εκείνη που θα ξεκινήσει τη συ-ζήτηση με τον γιατρό σας ή με τη θεραπευτική ιατρική ομάδα.

O Δρ. Ζερβομανωλάκης, ιδρυτικό μέλος του δικτύου Fertiprotekt των Πανεπιστημίων του γερμανόφωνου χώρου και της Διεθνούς Εταιρίας Διατήρησης Γονιμότητας ISFP μαζί με κορυφαίους ειδικούς από όλο τον κόσμο, αξιοποιεί την εμπειρία του από την αυστριακή τράπεζα ωοθηκικού ιστού του πανεπιστημίου του Innsbruck μια υπεύθυνη και αξιόπιστη στήριξη στις επιθυμίες και τα όνειρα για την απόκτηση παιδιού.

Στο Woman Center επιθυμία μας είναι να σας ενημερώσουμε για όλες τις σύγχρονες μεθόδους διατήρησης γονιμότητας, ειδικά μετά τη θεραπεία του καρκίνου, που μπορούν να εφαρμοστούν για να μπορέσετε με ασφάλεια να αποκτήσετε παιδιά στο μέλλον. Τέτοιες τεχνικές είναι η κατάψυξη εμβρύων, η κατάψυξη ωαρίων και η κατάψυξη ωοθηκικού ιστού.

 

Ζητήστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Παρακαλούμε εισάγετε τον ακόλουθο κείμενο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας