Βρίσκεστε εδώ: / / / Ερωτήσεις & απαντήσεις

Τα βασικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης στα πρώτα στάδια περιλαμβάνουν απουσία περιόδου, ευαισθησία και πρήξιμο στους μαστούς, αίσθημα κόπωσης και υπνηλίας, ναυτία, κι εναλλαγές διάθεσης. Όσο εξελίσσεται η εγκυμοσύνη και μπαίνει η γυναίκα στο δεύτερο τρίμηνο, υποχωρούν συνήθως οι ενοχλήσεις όπως η ναυτία, οι ζαλάδες, κι η κόπωση καθώς το σώμα έχει εξοικειωθεί με την νέα συνθήκη πλέον. Το δεύτερο τρίμηνο θεωρείται ίσως και το πιο άνετο από άποψης ενοχλήσεων, κόπωσης και διάθεσης. Μπαίνοντας η έγκυος στο τρίτο τρίμηνο και μεγαλώνοντας αισθητά πλέον το έμβρυο αρχίζουν άλλου είδους ενοχλήσεις που ουσιαστικά είναι αναμενόμενες λόγω αύξησης βάρους και όγκου. Τέτοιου τύπου συμπτώματα είναι η δυσκολία στον ύπνο, οι καούρες στο στομάχι, η δυσκοιλιότητα κι οι αιμορροΐδες και κάποιες φορές οίδημα στους αστραγάλους και στα δάκτυλα.

Περισσότερα...

Πριν την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου η έγκυος υποβάλλεται σε μία εξέταση μέτρησης αυχενικής διαφάνειας, έναν συνδυασμό αιματολογικής εξέτασης κι υπερηχογραφήματος, κατά την οποία μετράται η αυχενική πτυχή του εμβρύου και προκύπτουν οι πιθανότητες (στατιστικά) του συγκεκριμένου εμβρύου για Σύνδρομο Down ή άλλα σύνδρομα που οφείλονται σε χρωμοσωματικές ανωμαλίες.

Περισσότερα...

Ζητήστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Παρακαλούμε εισάγετε τον ακόλουθο κείμενο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας