Βρίσκεστε εδώ: / / / Η εγκυμοσύνη σε στάδια

Από την στιγμή της σύλληψης μέχρι και τον τοκετό η εγκυμοσύνη θεωρητικά διαρκεί 40 εβδομάδες και χωρίζεται σε τρία τρίμηνα. Στα τρία αυτά τρίμηνα το σώμα σου αλλάζει σημαντικά καθώς καλείται να ανταποκριθεί στην νέα συνθήκη που είναι η δημιουργία, η ανάπτυξη κι η γέννηση ενός μωρού!

1ο τρίμηνο εγκυμοσύνης (1η εβδομάδα έως 12η)

Η διακοπή της περιόδου είναι το πρώτο ξεκάθαρο σημάδι ότι είστε έγκυος. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου εγκυμοσύνης και κύρια από τη διακοπή της περιόδου και μετά, το σώμα σας υπόκειται σε πολλές αλλαγές, εξαιτίας των ορμονικών μεταβολών που επηρεάζουν σχεδόν κάθε σύστημα του οργανισμού της κυοφορούσας γυναίκας.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

2ο τρίμηνο εγκυμοσύνης (13η εβδομάδα έως 28η)

Οι περισσότερες γυναίκες αναφέρουν ότι το δεύτερο τρίμηνο - στάδιο της εγκυμοσύνης τους είναι «ευκολότερο» από το πρώτο. Ωστόσο, οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα και στο μωρό σας συνεχίζουν με ραγδαίους ρυθμούς προκαλώντας νέες, πιο εμφανείς αλλαγές στο σώμα της εγκύου. Η κοιλιά διατείνεται και μεγαλώνει καθώς το έμβρυο αναπτύσσεται, ενώ πριν από την ολοκλήρωση του δεύτερου τριμήνου, το μωρό αρχίζει να κινείται, κάτι που ίσως γίνει αισθητό από τη μέλλουσα μητέρα.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης (29η εβδομάδα έως 40η)

Το 3ο τρίμηνο - στάδιο σηματοδοτεί και την τελική ευθεία της εγκυμοσύνης. Μερικά από τα ενοχλήματα που απαντώνται στο δεύτερο τρίμηνο μπορεί να συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την κυοφορούσα. Επιπλέον, πολλές γυναίκες εμφανίζουν δύσπνοια και παρατηρούν ότι αναγκάζονται να επισκέπτονται την τουαλέτα συχνότερα. Αυτό συμβαίνει διότι καθώς το έμβρυο μεγαλώνει ασκεί εντονότερη πίεση στα όργανά.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

Ζητήστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Παρακαλούμε εισάγετε τον ακόλουθο κείμενο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας