Βρίσκεστε εδώ: / / Η υγεία της γυναίκας

Γυναικολογία

Η καλή γυναικολογική υγεία είναι ευθύνη και δέσμευση της κάθε γυναίκας προς τον εαυτό της. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν από μικρή ηλικία, τουλάχιστον ξεκινώντας την σεξουαλική της ζωή κι εφόσον μέχρι τότε δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα που την απασχολεί, π.χ. ανωμαλίες κύκλου η κάθε γυναίκα να βρει και να εμπιστευτεί έναν γιατρό με τον οποίο θα νιώθει άνετα να συνεργαστεί. Ο παρόντας της εμπιστοσύνης και της άνεσης είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για μία τέτοια σχέση λόγω του ότι θα χρειαστεί να μιλήσει για θέματα που ίσως την δυσκολέψουν.

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Πότε θα πρέπει να επισκεφτώ πρώτη φορά έναν γυναικολόγο;
Η πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο γίνεται κατά κανόνα όταν ξεκινήσει μία γυναίκα να έχει ενεργή σεξουαλική ζωή. Επίσης, μπορεί να χρειαστεί να επισκεφθεί τον γυναικολόγο και μία γυναίκα που δεν έχει μεν ξεκινήσει την σεξουαλική της ζωή αλλά έχει ενοχλήσεις τύπου κολπίτιδας, ή ανωμαλίες στον κύκλο της.
Είναι αλήθεια ότι πρέπει πηγαίνω στον γιατρό δυο φορές τον χρόνο;
Η καθιερωμένη γυναικολογική εξέταση που περιλαμβάνει τεστ-Παπ, υπέρηχο, εξέταση κι υπέρηχο μαστών γίνεται μία φορά τον χρόνο, εκτός κι αν προκύψει εν τω μεταξύ λόγος για κάτι άλλο.
Είμαι 23 χρονών. Πότε θα πρέπει να κάνω τεστ-Παπ;
Ο έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (τεστ-ΠΑΠ) ξεκινά με την έναρξη της σεξουαλικής ζωής της γυναίκας ή το αργότερο από το 25ο έτος της ηλικίας της και επαναλαμβάνεται μία φορά το χρόνο ή και συχνότερα εφόσον προκύψουν ευρήματα που υποχρεώνουν το ιατρό σε πιο συχνή παρακολούθηση.
Είμαι 19 χρονών κι έχω μία σταθερή σχέση εδώ και ένα χρόνο περίπου. Με απασχολεί πολύ το θέμα της αντισύλληψης. Τι θα πρέπει να κάνω;
Η αντισύλληψη ξεκινά με την έναρξη της σεξουαλικής ζωής εφόσον η γυναίκα επιθυμεί να μη συλλάβει. Αφού ληφθεί πλήρες και λεπτομερές ιατρικό ιστορικό για τυχόν περιστατικά θρόμβωσης, εγκεφαλικών ή εμφράγματος στην οικογένεια, ληφθεί υπόψη η ηλικία, οι ανάγκες αλλά και οι συνήθειες της γυναίκας, όπως κάπνισμα, αλκοόλ κ.λπ., ο γυναικολόγος συζητά μαζί της για το είδος της αντισύλληψης που «απαντά» στις ανάγκες της.

Ζητήστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Παρακαλούμε εισάγετε τον ακόλουθο κείμενο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας