Βρίσκεστε εδώ: / / / Ερωτήσεις & απαντήσεις

Τα συμπτώματα και οι κίνδυνοι για την υγεία λόγω της πρόωρης εμμηνόπαυσης, καθώς και η συναισθηματική αναστάτωση που απορρέει από αυτήν, μπορούν να αντιμετωπιστούν με μεθόδους παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται στη φυσιολογική εμμηνόπαυση.

Περισσότερα...

Κατά κανόνα η φυσιολογική ηλικία έναρξης της εμμηνόπαυσης είναι περίπου τα 50. Παρόλα αυτά κάποιες γυναίκες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση και πριν τα 40. Αυτή η συνθήκη λέγεται “πρόωρη εμμηνόπαυση”.

Το βασικό σύμπτωμα της πρόωρης εμμηνόπαυσης είναι οι ανωμαλίες της περιόδου (δηλαδή είτε βαριά αιμορραγία, είτε “χαμένες” περίοδοι, είτε ελάχιστη ροή αίματος), οτιδήποτε δηλαδή έξω από τα μέχρι τώρα δεδομένα μας. Παρατηρείται επίσης μία ξαφνική αίσθηση “ζεσταίνομαι” στο πάνω μέρος του σώματος (έξαψη). Αυτές είναι ενδείξεις ορμονικών ανωμαλιών, δηλαδή οι ωοθήκες παράγουν λιγότερα οιστρογόνα.

Περισσότερα...

Φυσικά κι υπάρχει λύση για μία γυναίκα που δεν θα θελήσει να πάρει φαρμακευτική αγωγή για την παραγωγή ωαρίων. Υπάρχει η λύση του λεγόμενου “φυσικού κύκλου”, που σημαίνει ότι ο γιατρός παρακολουθεί την πορεία και την εξέλιξη του φυσικού κύκλου και της φυσικής ωορρηξίας της γυναίκας, χωρίς απαραίτητα κάποια φαρμακευτική υποβοήθηση.

Περισσότερα...

Κάποιες μελέτες παλαιότερα έδιναν συσχέτιση των φαρμάκων της εξωσωματικής γονιμοποίησης με τον ωοθηκικό καρκίνο, αλλά οι πρόσφατες κλινικές μελέτες έχουν καταρρίψει αυτήν την άποψη.

Περισσότερα...

Ζητήστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Παρακαλούμε εισάγετε τον ακόλουθο κείμενο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας