Βρίσκεστε εδώ: / / / / 2ο τρίμηνο εγκυμοσύνης (13η εβδομάδα έως 28η)

Οι περισσότερες γυναίκες αναφέρουν ότι το δεύτερο τρίμηνο - στάδιο της εγκυμοσύνης τους είναι «ευκολότερο» από το πρώτο. Ωστόσο, οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα και στο μωρό σας συνεχίζουν με ραγδαίους ρυθμούς προκαλώντας νέες, πιο εμφανείς αλλαγές στο σώμα της εγκύου. Η κοιλιά διατείνεται και μεγαλώνει καθώς το έμβρυο αναπτύσσεται, ενώ πριν από την ολοκλήρωση του δεύτερου τριμήνου, το μωρό αρχίζει να κινείται, κάτι που ίσως γίνει αισθητό από τη μέλλουσα μητέρα.

Καθώς το σώμα αλλάζει για να δημιουργήσει χώρο για το αναπτυσσόμενο έμβρυο, ίσως εμφανιστούν:

  • Πόνοι σε διάφορα σημεία του σώματος όπως στη ράχη, την κοιλιά, τις βουβωνικές χώρες ή τους μηρούς
  • Ραγάδες στην κοιλιά, το στήθος, τους μηρούς ή τους γλουτούς
  • Υπέρχρωση του δέρματος γύρω από τις θηλές
  • Μία γραμμή που διατρέχει το δέρμα της κοιλιά από τον ομφαλό έως την τρίχωση του εφηβαίου
  • Περιοχές σκουρότερης επιδερμίδας, συνήθως στα μάγουλα, το μέτωπο, τη μύτη ή το άνω χείλος. Συχνά είναι αμφοτερόπλευρες και αυτό καλείται προσωπείο της εγκυμοσύνης
  • Αιμωδίες ή μυρμηγκιάσματα στα χέρια, κάτι που ονομάζεται σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
  • Φαγούρα στην κοιλιά, τις παλάμες και τα πέλματα. (Εάν ο κνησμός συνδυάζεται με ναυτία, ανορεξία, εμέτους, ίκτερο ή κόπωση, η κυοφορούσα πρέπει να επικοινωνήσει αμέσως με τον ιατρό της γιατί αυτά μπορεί να είναι ένδειξη σοβαρού ηπατικού προβλήματος)
  • Οίδημα στους αστραγάλους, τα δάκτυλα και το πρόσωπο. (Σε περίπτωση που παρατηρηθεί κάποιο αιφνίδιο ή έντονο πρήξιμο ή γυναίκα πάρει βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον ιατρό της αμέσως γιατί αυτά μπορεί να είναι σημεία προεκλαμψίας)

Ζητήστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Παρακαλούμε εισάγετε τον ακόλουθο κείμενο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας