Βρίσκεστε εδώ: / / Διατροφή

Γυναικολογική υγεία και διατροφή

Ο Δρ. Ζερβομανωλάκης και η ομάδα του Woman Center προσεγγίζει τη γυναίκα ως μία ενιαία οντότητα που η οποιαδήποτε ανισορροπία αποδεδειγμένα μπορεί να την διαταράξει. Οι γυναικείες ορμόνες επηρεάζουν και επηρεάζονται μεταξύ άλλων και από τις διατροφικές συνήθειες, ενώ η διατροφή της γυναίκας προσδιορίζει την έμμηνο ρύση, τη γονιμότητα, διάφορες παθήσεις που σχετίζονται με τη γυναικολογική της υγεία αλλά και την περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η διόρθωση της διατροφικής συμπεριφοράς σ’ ένα υγιεινό μοντέλο αρκεί για να διορθώσει την υπογονιμότητα που εμφανίζει η γυναίκα, ενώ υπέρβαρες ή και παχύσαρκες γυναίκες με υπογονιμότητα, με την ενδεδειγμένη απώλεια βάρους, αποκαθιστούν την επιθυμητή γονιμότητα.

Στην περίοδο της εφηβείας, η έμμηνος ρύση μπορεί να καθυστερήσει ή και να επιταχυνθεί εξαιτίας της διατροφής ενώ η εμμηνόπαυση μπορεί να προσθέσει απειλητικό βάρος στη γυναίκα με την ταυτόχρονη μείωση του μεταβολικού της ρυθμού.

Είναι σαφές, ότι μία υγιής γυναικολογικά γυναίκα πρέπει να υιοθετεί υγιείς διατροφικές συνήθειες.

Το Woman Center στα πλαίσια των υποστηρικτικών του υπηρεσιών προσφέρει τη δυνατότητα στις γυναίκες που παρακολουθεί γυναικολογικά αλλά και στην εγκυμοσύνη και την λοχεία, να λαμβάνουν βοήθεια σε διατροφικά θέματα αλλά και συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, ώστε να απολαμβάνουν άμεσα τα οφέλη της ολιστικής προσέγγισης που εφαρμόζει το κέντρο.

Ζητήστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Παρακαλούμε εισάγετε τον ακόλουθο κείμενο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας