Βρίσκεστε εδώ: / / Yoga

Προγεννητική γιόγκα

Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσετε τον τοκετό

Είστε έγκυος και ψάχνετε τρόπους να χαλαρώσετε αλλά και να κρατηθείτε σε φόρμα; Η προγεννητική γιόγκα ίσως να είναι αυτό που ζητάτε. Η προγεννητική γιόγκα είναι μία μορφή άσκησης που θεωρείται ιδανική για την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τη διευκόλυνση του τοκετού. Έρευνες έχουν δείξει ότι είναι απόλυτα ασφαλής τόσο για την έγκυο μέλλουσα μητέρα όσο και για το έμβρυο.

Μερικά από τα οφέλη της προγεννετικής γιόγκα είναι:

  • Βελτιώνει τον ύπνο γιατί χαλαρώνει το νευρικό σύστημα
  • Αυξάνει την αντοχή, την ευλυγισία και τη μυϊκή δύναμη που απαιτούνται για τον τοκετό
  • Ανακουφίζει από τους πόνους της μέσης, των ισχίων, της πλάτης, του αυχένα και των ώμων που προκαλούν πονοκεφάλους, δυσκολία στην αναπνοή και κούραση
  • Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στις αρθρώσεις και στους μυς απομακρύνοντας το πρήξιμο και δημιουργώντας ένα υγιές περιβάλλον για το έμβρυο
  • Προετοιμάζει για τον τοκετό μέσα από τις τεχνικές αναπνοής

Σε ένα μάθημα προγεννητικής γιόγκα να περιμένετε ασκήσεις ήπιας έντασης που διατηρούν το σώμα σε καλή φυσική κατάσταση, τεχνικές αναπνοής που συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση των συσπάσεων του τοκετού και καθοδηγούμενους οραματισμούς που χαλαρώνουν το σώμα και καλλιεργούν μια εσωτερική ηρεμία.

Γιόγκα και υποβοηθούμενη γονιμοποίηση

Εάν επιλέξατε το δρόμο της εξωσωματικής γονιμοποίησης για να δημιουργήσετε την οικογένεια που επιθυμείτε έχετε ένα λόγο παραπάνω για να ξεκινήσετε γιόγκα.

Η διαδικασία της υποβοηθούμενης γονιμοποίησης είναι αρκετά αγχωτική και πολλές από τις γυναίκες που την επιλέγουν αισθάνονται αβεβαιότητα, ανασφάλεια ή ακόμη και τύψεις σε περίπτωση που αυτή δεν είναι επιτυχής.

Η πρακτική της γιόγκα κατά την περίοδο των θεραπειών γονιμοποίησης είναι πολύ υποστηρικτική και προσφέρει ιδανικές συνθήκες ώστε να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το αποτέλεσμα είτε είναι θετικό είτε αρνητικό.

Ένα ήπιας έντασης μάθημα γιόγκα μειώνει τα επίπεδα στρες και αγωνίας και συμβάλλει στην καλύτερη και πιο ψύχραιμη διαχείριση της θεραπείας αλλά και του αποτελέσματός της.

Ζητήστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Παρακαλούμε εισάγετε τον ακόλουθο κείμενο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας