Βρίσκεστε εδώ: / / Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.

Παράλληλα με την άσκηση ειδικότητας, το χρονικό διάστημα 2000-2005, ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «τη συσχέτιση της ποιότητας των εμβρύων με τα πρωτόκολλα διέγερσης που εφαρμόζονται στην εξωσωματική γονιμοποίηση», στο Πανεπιστήμιο της Βόννης. Στα πλαίσια της διατριβής του επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Yale και εργάστηκε ως επιστημονικός ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Υγείας (ΝΙΗ) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το 2006, μόλις έλαβε την ειδικότητά του, ο Δρ. Ζερβομανωλάκης ανέλαβε τη θέση επιμελητή στην Κλινική Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Πανεπιστημίου του Innsbruck στην Αυστρία. Από τη θέση αυτή ασχολήθηκε με όλο το φάσμα περίθαλψης ζευγαριών με υπογονιμότητα και με όλες τις σύγχρονες μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ως υπεύθυνος της αυστριακής τράπεζας ιστών ωοθήκης για νεαρές γυναίκες με καρκίνο που επιθυμούν την απόκτηση παιδιών μετά το τέλος της θεραπείας, πραγματοποίησε το 2009 την πρώτη επαναμεταμόσχευση ιστών ωοθήκης στην Αυστρία, μια από τις πρώτες επαναμεταμοσχεύσεις ιστών ωοθήκης παγκοσμίως.

Η επιτυχής του εργασία βραβεύτηκε με τα ερευνητικά βραβεία της Αυστριακής Εταιρίας Γυναικολογίας και της Αυστριακής Εταιρίας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ενώ το 2008 ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2009, ο Δρ. Ζερβομανωλάκης προσφέρει την εμπειρία του πάνω στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση σε όλα τα ζευγάρια με πρόβλημα στην απόκτηση παιδιών, ενώ ιδρύει την πρώτη τράπεζα ιστών ωοθήκης στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2008 σε συνεργασία με την Κλινική ΜΗΤΕΡΑ, όπου και εργάστηκε μέχρι το 2015.

Αποδεχόμενος το καλοκαίρι του 2015 την πρόσκληση για συμμετοχή ως ιδρυτικό μέλος στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ, o Δρ. Ζερβομανωλάκης αποτελεί πλέον μέλος μιας ομάδας που διαχειρίζεται πάνω από 2000 ζευγάρια το χρόνο με θέματα γονιμότητας. Το Institute of Life είναι ένα από τα πρότυπα Κέντρα Εξωσωματικής στην Ευρώπη, ενώ το Εργαστήριό του διαθέτει τα πιο σύγχρονα μηχανήματα που εξασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες επιτυχίας.

Παράλληλα, μαζί με την εξειδικευμένη σε παθήσεις μαστού Παθολόγο-Ογκολόγο Φλώρα Σταυρίδη, ο Δρ. Ζερβομανωλάκης είναι υπεύθυνος του Πρότυπου Ιατρικού Κέντρου WomanCenter, όπου η γυναίκα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Η γυναικολογική υγεία, η γονιμότητα, η εγκυμοσύνη, οι παθήσεις του μαστού αποτελούν τους κύριους τομείς της ιατρικής φροντίδας, ενώ δίνεται έμφαση σε εξίσου σημαντικές πλευρές της γυναικείας φύσης, όπως την ψυχολογία και τη διατροφή. Η φιλοσοφία του WomanCenter βασίζεται στην ολιστική προσέγγιση της γυναίκας, σώμα και ψυχή, ενώ η ομάδα απαρτίζεται από εξειδικευμένους, έμπειρους επιστήμονες με μακροχρόνια παραμονή σε ιατρικά κέντρα του εξωτερικού. Στο WomanCenter κάθε γυναίκα αποτελεί μία ειδική, ξεχωριστή περίπτωση, που φροντίζεται με διακριτικότητα και ευαισθησία, ενώ η σχέση μαζί της είναι σχέση ζωής, που χτίζεται σε προσωπικό επίπεδο σε πνεύμα ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.

O Δρ. Ζερβομανωλάκης είναι μέλος των Ευρωπαϊκής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής ESHRE, της Διεθνούς Εταιρίας Διατήρησης Γονιμότητας ISFP και του Πανεπιστημιακού Δικτύου Διατήρησης Γονιμότητας στο γερμανόφωνο χώρο Fertiprotekt.

 

Ζητήστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Παρακαλούμε εισάγετε τον ακόλουθο κείμενο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας