Βρίσκεστε εδώ: / / Διατήρηση γονιμότητας

Διατήρηση Γονιμότητας

Τα τελευταία χρόνια, αριθμός των νέων ανθρώπων, που διαγιγνώσκονται και ακολουθούν θεραπεία για τον καρκίνο, αυξάνεται συνεχώς. Οι σύγχρονες θεραπείας του καρκίνου κάνουν σήμερα δυνατή την πλήρη ίαση του καρκίνου.

Η δυνατότητα απόκτησης παιδιών μετά τη θεραπεία του καρκίνου αποτελεί ωστόσο ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ευαίσθητο θέμα που απασχολεί αρκετούς νέους ανθρώπους με καρκίνο. Μέσα από την εμπειρία της ασθένειας, η επιθυμία τεκνοποίησης ενδυναμώνεται. Όλες οι μελέτες μέχρι σήμερα δείχνουν ότι η εγκυμοσύνη μετά το τέλος της θεραπείας είναι απόλυτα ασφαλής για τη μητέρα και για το παιδί, υπό την προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί κάποια διαδικασία διατήρησης της γονιμότητας.

H επιλογή του μέτρου διατήρησης της γονιμότητας, θα πρέπει να γίνει με υπεύθυνο επιστημονικό τρόπο ανάλογα με τη βαρύτητα της νόσου, τον χρόνο έναρξης της θεραπείας, πάντα σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό. Έχει λοιπόν ιδιαίτερη σημασία ένας γιατρός να αφιερώνει χρόνο και να συζητά τη διατήρηση της γονιμότητας με το νεαρό άτομο που πρόκειται να υποβληθεί σε θεραπεία κατά του καρκίνου, καθώς μετά τη θεραπεία οι επιλογές περιορίζονται σημαντικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι, δυστυχώς, οι γυναίκες με καρκίνο είναι λιγότερο πιθανό να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τη διατήρηση της γονιμότητάς τους σε σχέση με τους άνδρες. Αν λοιπόν είστε γυναίκα και ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε παιδιά στο μέλλον, ίσως χρειαστεί να γίνετε εσείς εκείνη που θα ξεκινήσει τη συζήτηση με τον γιατρό ή με τη θεραπευτική ιατρική ομάδα.

O Δρ Ζερβομανωλάκης, ιδρυτικό μέλος του δικτύου Fertiprotekt των γερμανόφωνων Πανεπιστημίων και της Διεθνούς Εταιρίας Διατήρησης Γονιμότητας ISFP, με την εμπειρία του επιμελητή της αυστριακής τράπεζας ωοθηκικού ιστού του πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ, προσφέρει υπεύθυνη και αξιόπιστη στήριξη στο άτομο με νεοπλασία, στις επιθυμίες και τα όνειρά του για την απόκτηση παιδιού.

Στο Woman Center είμαστε στη διάθεσή σας να σας ενημερώσουμε για όλες τις σύγχρονες μεθόδους διατήρησης της γονιμότητας, ειδικά μετά τη θεραπεία του καρκίνου, που μπορούν να σας επιτρέψουν με ασφάλεια να αποκτήσετε παιδιά στο μέλλον. Τέτοιες τεχνικές είναι η κατάψυξη εμβρύων, η κατάψυξη ωαρίων και η κατάψυξη ωοθηκικού ιστού.

 
Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Υποχρεωτικό πεδίο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας