Βρίσκεστε εδώ: / / / / Είμαι 37 χρονών και αρχίζω να παρατηρώ ανωμαλίες στην περίοδο μου. Κάποιες φορές έχω περίοδο δύο φορές σε έναν μήνα, άλλες πάλι καθόλου για 50 μέρες. Υπάρχει περίπτωση να βρίσκομαι σε εμμηνόπαυση;

Είναι κάτι που θα πρέπει να συζητήσετε με τον γυναικολόγο σας, ο οποίος πέρα από την κλινική εξέταση, πιθανόν θα σας ζητήσει να κάνετε και ένα κύκλο εξετάσεων.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, μία γυναίκα μπαίνει στη διαδικασία της εμμηνόπαυσης, γύρω στην ηλικία των 50 ετών. Παρ’ όλα αυτά, κάποιες γυναίκες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση πριν τα 40. Αυτή η συνθήκη λέγεται “πρόωρη εμμηνόπαυση”.

Το βασικό σύμπτωμα της πρόωρης εμμηνόπαυσης είναι οι ανωμαλίες της περιόδου (δηλαδή είτε βαριά αιμορραγία, είτε “χαμένες” περίοδοι, είτε ελάχιστη ροή αίματος), οτιδήποτε δηλαδή βρίσκεται έξω από τα μέχρι τώρα δεδομένα της γυναίκας όσον αφορά στον κύκλο της. Η γυναίκα εμφανίζει επίσης ξαφνικές εξάψεις. Όλα αυτά είναι ενδείξεις ορμονικών ανωμαλιών, που οφείλονται στο γεγονός ότι οι ωοθήκες παράγουν λιγότερα οιστρογόνα.

Ταυτόχρονα μπορεί να παρατηρηθεί κολπική ξηρότητα, ακράτεια ούρων, ξηρή επιδερμίδα (κυρίως γύρω από τα μάτια και το στόμα), αϋπνία και μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.

Επίσης, τις περισσότερες φορές παρατηρείται και ευερεθιστότητα ή έντονα σκαμπανεβάσματα στη διάθεση και συχνά επεισόδια μελαγχολίας. Ωστόσο, πέρα από τα συμπτώματα αυτά, η πρόωρη εμμηνόπαυση αυξάνει και τον κίνδυνο για κάποια νοσήματα, καθώς η γυναίκα “χάνει” τα προστατευτικά οφέλη των οιστρογόνων.

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Υποχρεωτικό πεδίο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας