Βρίσκεστε εδώ: / Εγκυμοσύνη / / Η εγκυμοσύνη σε στάδια

Από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι και τον τοκετό η εγκυμοσύνη θεωρητικά διαρκεί 40 εβδομάδες και χωρίζεται σε τρία τρίμηνα. Στα τρία αυτά τρίμηνα το σώμα σου αλλάζει σημαντικά, καθώς καλείται να ανταποκριθεί στη νέα συνθήκη που είναι η ανάπτυξη κι η γέννηση ενός μωρού!

1ο τρίμηνο εγκυμοσύνης (1η - 12η εβδομάδα)

Η διακοπή της περιόδου είναι το πρώτο ξεκάθαρο σημάδι ότι είσαι έγκυος. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης, από τη διακοπή της περιόδου και μετά, το σώμα σου υπόκειται σε πολλές αλλαγές, εξαιτίας των ορμονικών μεταβολών που επηρεάζουν σχεδόν κάθε σύστημα του οργανισμού.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

2ο τρίμηνο εγκυμοσύνης (13η - 28η εβδομάδα)

Για τις περισσότερες γυναίκες το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι «ευκολότερο» από το πρώτο. Ωστόσο, οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα και στο μωρό σου συνεχίζουν με ραγδαίους ρυθμούς και είναι ιδιαιτέρως εμφανείς. Η κοιλιά διατείνεται και μεγαλώνει καθώς το έμβρυο αναπτύσσεται, ενώ πριν από την ολοκλήρωση του δεύτερου τριμήνου, το μωρό αρχίζει να κινείται και θα αρχίσεις να αισθάνεσαι τις κινήσεις του.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης (29η - 40ή εβδομάδα)

Μπήκες στην τελική ευθεία. Ωστόσο, κάποια από τα ενοχλήματα του δεύτερου τριμήνου μπορεί να επιμένουν. Μην τρομάξεις αν εμφανίσεις δύσπνοια. Το διάστημα αυτό, θα παρατηρήσεις ότι πρέπει να επισκέπτεσαι συχνότερα την τουαλέτα, γιατί καθώς το έμβρυο μεγαλώνει ασκεί εντονότερη πίεση στην πύελο. Κάποιες νέες αλλαγές που ενδέχεται να παρατηρήσεις στο τρίτο τρίμηνο είναι:

 

Διαβάστε περισσότερα

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Υποχρεωτικό πεδίο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας