Βρίσκεστε εδώ: / / Η υγεία της γυναίκας

Γυναικολογία

Η διατήρηση της γυναικολογικής υγείας είναι χρέος της κάθε γυναίκας προς τον εαυτό της. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν οι προληπτικές επισκέψεις στον γυναικολόγο να ξεκινούν από μικρή ηλικία. Αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα που να υπαγορεύει νωρίτερα την επίσκεψη στον γιατρό, όπως π.χ. οι ανωμαλίες του κύκλου, μία γυναίκα θα πρέπει να κάνει την πρώτη της επίσκεψη στη συγκεκριμένη ειδικότητα, με την έναρξη της σεξουαλικής της ζωής. Το σημαντικό για να είναι μια γυναίκα συνεπής με τους ετήσιους προληπτικούς ελέγχους της, είναι να έχει απέναντί της έναν γιατρό που εμπιστεύεται και με τον οποίο αισθάνεται άνετα. Πολλές φορές, μία γυναίκα χρειάζεται να συνεργαστεί με τον γυναικολόγο της για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ή να τον ρωτήσει πράγματα που τη δυσκολεύουν- η ανάπτυξη μίας σχέσης που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την άνεση, είναι ως εκ τούτου πολύ σημαντική.

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Πότε πρέπει να κάνω την πρώτη μου επίσκεψη σε έναν γυναικολόγο;

Η πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο γίνεται κατά κανόνα με την έναρξη της σεξουαλικής ζωής της γυναίκας. Ωστόσο, και μία γυναίκα που δεν έχει ξεκινήσει την σεξουαλική της ζωή μπορεί να επισκεφθεί έναν γυναικολόγο, καθώς μπορεί να έχει ενοχλήσεις τύπου κολπίτιδας ή ανωμαλίες στον κύκλο της.

Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνω στον γυναικολόγο;

Αν δεν υπάρχει κάποιο σύμπτωμα που να σας κάνει να θέλετε να επισκεφθείτε τον γιατρό, μία φορά τον χρόνο αρκεί. Ο καθιερωμένος ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος περιλαμβάνει τεστ-Παπ, υπέρηχο, εξέταση κι υπέρηχο μαστών.

Είμαι 23 χρονών. Πότε θα πρέπει να αρχίσω να κάνω τεστ-Παπ;

Ο έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (τεστ-ΠΑΠ) ξεκινά με την έναρξη της σεξουαλικής ζωής της γυναίκας ή το αργότερο στο 25ο έτος της ηλικίας της. Το τεστ Παπ θα πρέπει να γίνεται μία φορά το χρόνο ή και συχνότερα, αν υπάρχουν ευρήματα που επιβάλλουν την πιο συχνή παρακολούθηση, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του γιατρού.

Είμαι 19 χρονών κι έχω μία σταθερή σχέση εδώ και ένα χρόνο περίπου. Με απασχολεί πολύ το θέμα της αντισύλληψης. Τι πρέπει να κάνω;

Θα πρέπει να προγραμματίσετε μία επίσκεψη με τον γυναικολόγο σας. Εκείνος, αφού λάβει το πλήρες και λεπτομερές ιατρικό σας ιστορικό και αφού λάβει υπόψη την ηλικία, τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις συνήθειές σας (κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ κ.λπ.), θα σας προτείνει την κατάλληλη για εσάς μέθοδο αντισύλληψης.

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Υποχρεωτικό πεδίο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας