Βρίσκεστε εδώ: / / / Ερωτήσεις & απαντήσεις

Είναι τα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν στο σπέρμα. Αυτά μπορεί να είναι από ανώμαλη παραγωγή ή λειτουργία του σπέρματος εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων, όπως η κρυψορχία, γενετικές ανωμαλίες, οι επανειλημμένες λοιμώξεις ή κάποια νεοπλασία κατά το παρελθόν. Εκτός όπως από τα ιατρικά προβλήματα, οι κακές συνήθειες ζωής και διατροφής, όπως το κάπνισμα, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, η υπερκατανάλωση αλκοόλ, η έκθεση σε χημικά, όπως π.χ. εντομοκτόνα, η υπερθέρμανση της περιοχής των γεννητικών οργάνων (π.χ. με λάπτοπ ή με κινητό) μπορούν να επηρεάσουν τον αριθμό, την ποιότητα και την κινητικότητα του σπέρματος.

Περισσότερα...

Η πρώτη και η βασικότερη ίσως εξέταση που χρειάζεται να κάνει ένα ζευγάρι με πρόβλημα υπογονιμότητας είναι ένα σπερμοδιάγραμμα. Η συγκεκριμένη εξέταση δίνει στον γιατρό μία αναλυτική εικόνα του σπέρματος – πληροφορίες για τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, την ταχύτητα και την κινητικότητα, αλλά και τη μορφολογία τους.

Περισσότερα...

Η καθυστέρηση της περιόδου για μεγάλο χρονικό διάστημα –με δεδομένο βέβαια ότι δεν υπάρχει εγκυμοσύνη- οφείλεται σε ανωορρηξία. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως οι ωοθήκες δεν καταφέρνουν να παράξουν, να ωριμάσουν ή να απελευθερώσουν ένα ωάριο.

Η ανωορρηξία συνήθως οφείλεται σε παράγοντες όπως το στρες, η απότομη και σημαντική αυξομείωση του σωματικού βάρους, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και η υπερβολική έκκριση προλακτίνης (της ορμόνης που ευθύνεται για την παραγωγή γάλακτος). Υπολογίζεται ότι περίπου το 35% των γυναικών έχουν εμφανίσει ανωοορηξία κάποια στιγμή της ζωής τους.

Περισσότερα...

Ο όρος πολυκυστικές ωοθήκες αναφέρεται σε αύξηση του αριθμού των μικρών κυστών που βρίσκονται στην επιφάνεια της ωοθήκης. Πρόκειται για μια αρκετά συχνή κατάσταση που απαντάται σε περίπου μία στις 5 γυναίκες (20%) και διαγιγνώσκεται με υπερηχογράφημα.

Περισσότερα...
Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Υποχρεωτικό πεδίο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας