Βρίσκεστε εδώ: / Εγκυμοσύνη / / / Μόλις έμαθα ότι είμαι έγκυος. Τι συμπτώματα θα πρέπει να περιμένω; Έχουν όλες οι γυναίκες εμετούς και ζαλάδες;

Το πρώτο και κύριο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης είναι η απουσία περιόδου, η οποία πολλές φορές συνοδεύεται από ευαισθησία και πρήξιμο στους μαστούς, αίσθημα κόπωσης και υπνηλίας, ναυτία κι εναλλαγές διάθεσης. Όσο προχωρά όμως η εγκυμοσύνη και θα μπεις στο δεύτερο τρίμηνο της κύησης, οι ενοχλήσεις όπως η ναυτία, οι ζαλάδες κι η κόπωση υποχωρούν. Το δεύτερο τρίμηνο θεωρείται το πιο άνετο από άποψης ενοχλήσεων, κόπωσης και διάθεσης.

Αντίθετα, στο τρίτο τρίμηνο, που το έμβρυο θα έχει μεγαλώσει αρκετά, θα εμφανιστούν άλλου είδους ενοχλήσεις, που οφείλονται στην αύξηση του βάρους. Είναι πιθανό να αντιμετωπίσεις δυσκολία στον ύπνο, να έχεις έντονες καούρες στο στομάχι, να εμφανίσεις δυσκοιλιότητα ή κάποια κρίση αιμορροΐδων. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα να εμφανίσεις οίδημα στους αστραγάλους και στα δάκτυλα.

Είναι σημαντικό όμως να θυμάσαι ότι κάθε εγκυμοσύνη διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, ενώ και η ίδια γυναίκα μπορεί να έχει εντελώς διαφορετικά συμπτώματα από εγκυμοσύνη σε εγκυμοσύνη.

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Υποχρεωτικό πεδίο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας