Βρίσκεστε εδώ: / Εγκυμοσύνη / / / 2ο τρίμηνο εγκυμοσύνης (13η εβδομάδα έως 28η)

Για τις περισσότερες γυναίκες το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι «ευκολότερο» από το πρώτο. Ωστόσο, οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα και στο μωρό σου συνεχίζουν με ραγδαίους ρυθμούς και είναι ιδιαιτέρως εμφανείς. Η κοιλιά διατείνεται και μεγαλώνει καθώς το έμβρυο αναπτύσσεται, ενώ πριν από την ολοκλήρωση του δεύτερου τριμήνου, το μωρό αρχίζει να κινείται και θα αρχίσεις να αισθάνεσαι τις κινήσεις του.

Καθώς το σώμα σου αλλάζει για να δημιουργήσει χώρο για το αναπτυσσόμενο έμβρυο, είναι πιθανό:

  • Να αρχίσεις να αισθάνεσαι πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως στη ράχη, την κοιλιά, τη βουβωνική χώρα ή τους μηρούς
  • Να εμφανίσεις ραγάδες στην κοιλιά, το στήθος, στους μηρούς ή στους γλουτούς
  • Να σκουρύνουν οι θηλές σου
  • Να εμφανιστεί μία κάθετη γραμμή από τον ομφαλό έως την τρίχωση του εφηβαίου
  • Το δέρμα σου μπορεί να σκουρύνει στα μάγουλα, το μέτωπο, τη μύτη ή το άνω χείλος. Η συγκεκρμένη κατάσταση έχει επικρατήσει να αποκαλείται “προσωπείο της εγκυμοσύνης”
  • Μπορεί να αισθάνεσαι αιμωδίες ή μυρμηγκιάσματα στα χέρια
  • Ενδέχεται να εμφανίσεις φαγούρα στην κοιλιά, τις παλάμες και τα πέλματα. Αν ο κνησμός συνοδεύεται από ναυτία, ανορεξία, εμέτους, ίκτερο ή κόπωση, θα πρέπει να επικοινωνήσεις αμέσως με τον γιατρό σου, καθώς αυτά τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται σε σοβαρό ηπατικό πρόβλημα.
  • Μπορεί να πρηστούν οι αστράγαλοι, τα δάκτυλα ή/και το πρόσωπό σου. Αν αυτό γίνει αιφνιδίως ή πάρεις βάρος πολύ ξαφνικά, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος προεκλαμψίας.
Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Υποχρεωτικό πεδίο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας