Βρίσκεστε εδώ: / Εγκυμοσύνη / / / 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης (29η εβδομάδα έως 40η)

Μπήκες στην τελική ευθεία. Ωστόσο, κάποια από τα ενοχλήματα του δεύτερου τριμήνου μπορεί να επιμένουν. Μην τρομάξεις αν εμφανίσεις δύσπνοια. Το διάστημα αυτό, θα παρατηρήσεις ότι πρέπει να επισκέπτεσαι συχνότερα την τουαλέτα, γιατί καθώς το έμβρυο μεγαλώνει ασκεί εντονότερη πίεση στην πύελο. Κάποιες νέες αλλαγές που ενδέχεται να παρατηρήσεις στο τρίτο τρίμηνο είναι:

  • Δύσπνοια, δυσκολία στην αναπνοή
  • Επιγαστρικό καύσο (καούρες)
  • Οίδημα στους αστραγάλους, τα δάκτυλα και το πρόσωπο. (Αν παρατηρήσεις αιφνίδιο ή έντονο πρήξιμο ή πάρεις πολύ βάρος σε σύντομο διάστημα, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον ιατρό σου άμεσα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος προεκλαμψίας)
  • Αιμορροΐδες
  • Ευαισθησία στους μαστούς, με πιθανή υδαρή έκκριση που ονομάζεται πρωτόγαλα
  • Πιθανή προβολή του ομφαλού
  • Διαταραχές ύπνου
  • Έντονη αίσθηση ότι το μωρό μετακινείται χαμηλότερα στην κοιλιά
  • Συσπάσεις οι οποίες μπορεί να είναι σημάδι αληθούς ή ψευδούς τοκετού

Καθώς πλησιάζει το τέλος της κύησης, ο τράχηλος γίνεται λεπτότερος και μαλακότερος- είναι η λεγόμενη «ωρίμανση του τραχήλου». Πρόκειται για μία φυσιολογική διεργασία, που βοηθά στη διάταση του τραχήλου στη διάρκεια του τοκετού. Ο ιατρός ελέγχει την πρόοδο αυτής της διαδικασίας με μια κολπική εξέταση, καθώς πλησιάζει το τέλος της εγκυμοσύνης. Η αντίστροφη μέτρηση έχει πια ξεκινήσει!

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Υποχρεωτικό πεδίο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας