Βρίσκεστε εδώ: / / Διατροφή

Διατροφή & Γυναικολογική υγεία

Ο Δρ. Ζερβομανωλάκης και η ομάδα του Woman Center προσεγγίζουν τη γυναίκα ως μία ενιαία οντότητα - σε αυτό το πλαίσιο δεν θα μπορούσε να αγνοηθεί ο παράγοντας διατροφή. Οι γυναικείες ορμόνες επηρεάζουν και επηρεάζονται μεταξύ άλλων από τις διατροφικές μας συνήθειες. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η διατροφή της γυναίκας προσδιορίζει σε μεγάλο βαθμό την έμμηνο ρύση και τη γονιμότητά της. Η διατροφή μπορεί να προκαλέσει ή να προλάβει επίσης διάφορες παθήσεις που σχετίζονται με τη γυναικολογική υγεία της γυναίκας, αλλά και με την περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η διόρθωση της διατροφικής συμπεριφοράς μιας γυναίκας αρκεί για να διορθώσει την υπογονιμότητά της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι υπογόνιμες υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες, οι οποίες, όταν χάσουν βάρος, βλέπουν τη γονιμότητά τους να αποκαθίσταται.

Και στην περίοδο της εφηβείας, η έμμηνος ρύση μπορεί να καθυστερήσει ή και να επιταχυνθεί εξαιτίας της διατροφής, ενώ η εμμηνόπαυση μπορεί να προσθέσει πολύ βάρος στη γυναίκα, καθώς ο μεταβολικός της ρυθμός πέφτει απότομα.

Το Woman Center, στο πλαίσιο των υποστηρικτικών υπηρεσιών που προσφέρει σε κάθε γυναίκα, παρέχει βοήθεια σε διατροφικά θέματα, μεμονωμένες συμβουλές, αλλά και συγκεκριμένο, εξατομικευμένο στις ανάγκες της πρόγραμμα διατροφής, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας, όσο και σε κάθε άλλη περίοδο της ζωής της.

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Υποχρεωτικό πεδίο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας