Βρίσκεστε εδώ: / / Yoga

Προγεννητική γιόγκα

Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστείτε για τον τοκετό

Είστε έγκυος και ψάχνετε τρόπους να χαλαρώσετε και να κρατηθείτε σε φόρμα; Η προγεννητική γιόγκα έχει πολλές πιθανότητες να είναι αυτό που ζητάτε. Πρόκειται για μορφή άσκησης που ιδανική για την περίοδο της εγκυμοσύνης που θα σας βοηθήσει σημαντικά την πιο σημαντική στιγμή σας, τη στιγμή του τοκετού. Έρευνες έχουν δείξει, ότι η συγκεκριμένη μορφή γιόγκα είναι απολύτως ασφαλής τόσο για τη μέλλουσα μητέρα, όσο και για το έμβρυο.

Μερικά από τα οφέλη της προγεννετικής γιόγκα είναι:

  • Βελτιώνει τον ύπνο γιατί χαλαρώνει το νευρικό σύστημα
  • Αυξάνει την αντοχή, την ευλυγισία και τη μυϊκή δύναμη που απαιτούνται για τον τοκετό
  • Ανακουφίζει από τους πόνους της μέσης, των ισχίων, της πλάτης, του αυχένα και των ώμων που προκαλούν πονοκεφάλους, τη δυσκολία στην αναπνοή και την κούραση
  • Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στις αρθρώσεις και στους μύες απομακρύνοντας το οίδημα
  • Σας προετοιμάζει για τον τοκετό μέσα από τις τεχνικές αναπνοής

Ένα μάθημα προγεννητικής γιόγκα περιλαμβάνει ασκήσεις ήπιας έντασης που διατηρούν το σώμα σε καλή φυσική κατάσταση, τεχνικές αναπνοής που συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση των εξωθήσεων και των συσπάσεων του τοκετού και διαλογισμό, που χαλαρώνει το σώμα και καλλιεργεί μια εσωτερική ηρεμία.

Γιόγκα και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Αν επιλέξατε τον δρόμο της εξωσωματικής γονιμοποίησης για να δημιουργήσετε οικογένεια, έχετε ένα παραπάνω λόγο για να ξεκινήσετε γιόγκα.

Η διαδικασία της υποβοηθούμενης γονιμοποίησης είναι αρκετά αγχωτική - πολλές από τις γυναίκες που την επιλέγουν αισθάνονται αβεβαιότητα, ανασφάλεια, ακόμη και ενοχές σε περίπτωση αποτυχίας.

Οι συνεδρίες γιόγκα παράλληλα με τη θεραπεία γονιμότητας, συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση της θεραπείας και του αποτελέσματός της.

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Υποχρεωτικό πεδίο

Οι χώροι του Woman Center

Επιστημονικό προσωπικό

Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης
Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.
Δρ. Φλώρα Σταυρίδη
Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.
Χριστιάνα Γερμανού, MSc
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Μετά από ενασχόληση με διάφορα αντικείμενα μελέτης επέλεξα να ασχοληθώ με την ψυχολογία.
Ευαγγελία Νικολοπούλου, Μαία
H Ευαγγελία γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, όπου και ζει σήμερα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Άντα Στυλιανίδου, Δασκάλα yoga
Η Άντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη yoga από το 2003 και διδάσκει από το 2010. Τα μαθήματά της βασίζονται στα συστήματα YogaWorks, Hatha και Ashtanga Vinyasa.
Κρυσταλλία Οικονόμου, Γραμματεία

Η Κρυσταλλία γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Μιλήστε μας

Μην αμελείτε την επικοινωνία με το γυναικολόγο σας. Για γυναικολογικά θέματα, θέματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας το ζήτημα που σας απασχολεί και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τον προγραμματισμό πιθανού ραντεβού.

Μιλήστε μας

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας