Βρίσκεστε εδώ: / / / Διατήρηση Γονιμότητας

Διατήρηση γονιμότητας είναι η κατάψυξη και αποθήκευση ωαρίων, σπέρματος ή εμβρύων για μελλοντική χρήση. Σε σπανιότερες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να σημαίνει και την κατάψυξη ιστών από τις ωοθήκες και τους όρχεις. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορεί να επιθυμούν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους προκειμένου:

Να καθυστερήσουν την τεκνοποίηση έως ότου τους το επιτρέψουν οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις ή μέχρι να νιώσουν έτοιμοι να κάνουν οικογένεια.

Να υποβληθούν σε θεραπείες που μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητά τους, -π.χ. για καρκίνο.

Στο Institute of Life λειτουργεί και τράπεζα γενετικού υλικού, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος.

Γυναίκες

Η διατήρηση γονιμότητας στις γυναίκες γίνεται με κρυοσυντήρηση ωαρίων ή εμβρύων που έχουν προέλθει από προηγούμενη εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η διαδικασία αυτή γίνεται με τη μέθοδο της υαλοποίησης, της υπερταχείας δηλαδή κρυοσυντήρησης ωαρίων και εμβρύων, που εμποδίζει το σχηματισμό ενδοκυτταρικών κρυστάλλων και χρησιμοποιεί νέας γενιάς κρυοπροστατευτικά, που προστατεύουν τους ιστούς από βλάβες ακόμη και κατά τη διαδικασία την απόψυξης.

Η κρυοσυντήρηση και μεταμόσχευση ιστού από τις ωοθήκες εφαρμόζεται για την διατήρηση της γονιμότητας σε γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε θεραπεία καρκίνου, καθώς οι ακτινοθεραπείες και οι χημειοθεραπείες συχνά προκαλούν πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια και, κατά συνέπεια, στειρότητα.

Άνδρες

Στους άνδρες, η διατήρηση της γονιμότητας γίνεται με τη μέθοδο της κρυοσυντήρησης του σπέρματος. Όταν το σπέρμα κρυοψυχθεί, μπορεί να διατηρηθεί για τουλάχιστον 20 - 30 χρόνια, χωρίς να υποστεί κάποια βλάβη.

Τα τελευταία χρόνια είναι εφικτή και η κρυοσυντήρηση ιστού όρχεων. Εφαρμόζεται, συνήθως, σε πολύ νεαρούς ασθενείς, που ακόμη δεν παράγουν σπερματοζωάρια, αλλά θα έχουν υψηλό κίνδυνο στειρότητας μετά από τη θεραπεία για τον καρκίνο.

Το Institute of Life είναι το πρώτο στην Ελάδα που παρέχει την υπηρεσία κρυοσυντήρησης στους ανήλικους ασθενείς εντελώς δωρεάν.

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Παρακαλούμε συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Υποχρεωτικό πεδίο

Καλέστε μας

(+30) 211 182 3000

Επισκεφθείτε μας

Λεωφόρος Κηφισίας 14 & Χαλεπά
Μαρούσι 151 25

Μιλήστε μας